Lisätietoa luoton ottamisesta ja henkilökohtaisen luottotilin käytöstä

Luoton hakeminen

Milloin voin hakea?

Voit hakea Monefit-luottoa ympäri vuorokauden verkkosivuiltamme. Hakemuksen täyttäminen on nopeaa ja helppoa, se kestää vain muutaman minuutin. Hakemukset käsitellään aukioloaikoinamme maanantaista sunnuntaihin klo 9–21.

Monefit Split – mikä se on ja miksi ja miten voin käyttää sitä?

Mikä on Monefit Split?

Monefit Split on koroton ja kuluton luotto, kolmen kuukauden takaisinmaksulla.

Kuinka usein voin käyttää Monefit Splitiä?

Voit käyttää Monefit Splitiä kerran 24 kuukauden jaksoissa. Tämä tarkoittaa, että Monefit Splitin täyden takaisinmaksun jälkeen voit ottaa uuden lainan 24 kuukauden kuluttua.

Milloin rahat saapuvat pankkitililleni?

Hyväksytyn luottohakemuksen jälkeen luottosumman siirtäminen kestää yleensä noin 15 minuuttia, mutta siirroissa on pankkikohtaisia eroja.

Monefit-luottotili – mikä se on ja milloin ja miten voin käyttää sitä?

Mikä on Monefit-luottotili ja kuinka paljon luottoa voin käyttää?

Monefit-luottotili on kuin digitaalinen lompakko. Voit käyttää sinulle avointa luottorajaa täsmälleen siinä määrin kuin itse koet tarvitsevasi. Luottotilin avaaminen ja omistaminen ilman käytettävissä olevaa luottomäärää on maksutonta. Monefit luottotiliä voidaan käyttää enintään 10000 euroon asti. Jokaiselle asiakkaalle lasketaan henkilökohtainen luottoraja hakemuksen yhteydessä.

Haluan avata Monefit-luottotilin. Mitä ehtoja minun on täytettävä?

Luottotilin avaamiseksi sinulla on oltava Suomalainen henkilötunnus ja vähintään 18-vuotias. Lisäksi sinulla ei saa olla maksuhäiriömerkintää.

Milloin rahat saapuvat pankkitililleni?

Hyväksytyn luottohakemuksen jälkeen luottosumman siirtäminen kestää yleensä noin 15 minuuttia, mutta siirroissa on pankkikohtaisia eroja.

Monefit-luottotilin käyttöön liittyvät kysymykset

Voinko tehdä lisänostoja luotoltani ennen laskun eräpäivää?

Voit tehdä nostoja vapaana olevasta luottorajastasi koska tahansa. Tämän edellytyksenä on, että olet hoitanut Monefit laskujesi takaisinmaksun moitteettomasti.

Voiko Monefit-luottotilin peruuttaa?

Kyllä. Asiakkaalla on kuluttajansuojalain 7:11 §:n mukainen oikeus peruuttaa sopimus 14 päivän kuluessa sopimuksen tekemisestä. Asiakkaan on lähetettävä peruutusilmoitus viimeistään 14. päivänä luottosopimuksen tekemisestä.

Peruutusilmoitus on tehtävä kirjallisesti, ja siinä tulee olla vähintään seuraavat tiedot:

  • Luotonottajan nimi ja henkilötunnus
  • Paikka ja päiväys
  • Ilmoitus peruuttamisesta
  • Luotonhakijan allekirjoitus


Peruutusilmoitukset tulee toimittaa sähköpostitse osoitteeseen asiakaspalvelu@monefit.fi.

Kun peruuttamiseilmoituksenne on käsitelty, saat sähköpostiisi ohjeistuksen miten maksat luottosi ja siihen mahdollisesti kertyneet korot takaisin.

Takaisinmaksuihin liittyvät kysymykset

Olen maksanut laskuni. Milloin näen sen Monefit-luottotilillä?

Käytetty luottoraja vapautetaan heti kun maksusi kohdistuu Monefit-luottotilillesi. Oikein kohdistus maksu tapahtuu yleensä heti seuraavana päivänä. Tämä edellyttää laskullasi olevan viitenumeron oikeaa käyttöä.

Kuinka pian minun on maksettava käytetty luottomäärä?

Monefit lähettää sinulle kuukausittain laskun. Laskun suuruus riippuu käyttämästäsi luoton määrästä ja mahdollisista lisäpalveluiden laskutuksesta. Minimi laskutus kuukaudessa on tyypillisesti 10€ ja minimi pääoman lyhennys on 8% luoton kokonaismäärästä.

Voinko maksaa koko luoton kerralla tai esimerkiksi suuremman erän koska tahansa?

Voit maksaa käytetyn luottomäärän sinulle sopivana ajankohtana ja vaikka kokonaan kerralla. Jos maksat kaiken kerrralla ole hyvä ja tarkista takaisin maksettava saldosi Monefit-itsepalvelusta. Muista kuitenkin, että minimissään sinun tulee maksaa laskulla oleva kuukausimaksusi.

Mitä jos en pysty maksamaan luottoni kuukausimaksua?

Ole heti yhteydessä asiakaspalveluun. Maksamaton kuukausimaksu on sopimusrikkomus. Kun maksu viivästyy sille kertyy viivästyskorkoa sekä perintälain mukaisesti muistutus- ja perintäkuluja. Lähetämme maksumuistutuksen 14 vrk kuluttua laskun eräpäivästä.

Mistä löydän laskua koskevat tiedot?

Voit katsoa laskutietojasi kirjautumalla Monefit-itsepalveluun.

Turvallisuus ja monefit-palveluiden yleistiedot

Onko Monefit-luottotilin hakeminen turvallista?

Kyllä. Tunnistamme kaikki asiakkaat turvallisesti pankkitunnuksilla. Asiakkaiden tietoja käsittelemme aina luottamuksellisesti. Tietoja ei luovuteta ulkopuolisille, lukuun ottamatta viranomaisille ja laskutuksesta tai perinnästä vastaaville kumppaneille.