5 hauskaa ja ilmaista harrastusta

5 hauskaa ja ilmaista harrastusta

Monille meistä kotona työskentely on nykyään normaalia. Ajan viettämisen kotona ei pitäisi kuitenkaan koostua vain tietokoneella työskentelystä, sosiaalisen median selaamisesta ja television katselusta. Jotta työn ja vapaa-ajan terve tasapaino säilyisi, on tärkeää löytää tapoja rentoutua, päästä pois työhön liittyvästä mielentilasta ja pitää hauskaa vapaa-ajalla.

Uuden harrastuksen aloittaminen on erinomainen tapa haastaa itseään, oppia jotakin uutta ja tuoda lisää luovuutta elämääsi. Ja eivätkö harrastukset olekin hauskempia, kun ne eivät maksa mitään?

Tässä on 5 harrastusta, jotka auttavat saamaan ajan kulumaan ilman budjetin kuluttamista:

Opettele uusi kieli

Oletko aina halunnut osata puhua jotakin tiettyä kieltä? Ei ole väliä, missä asut tai kuinka vanha olet, vieraan kielen osaaminen on aina hyödyllistä. Siitä ei ole ainoastaan hyötyä matkustellessa tai uuden työpaikan saamisessa, vaan tutkimusten mukaan uuden kielen opiskelu kehittää myös muistia ja kykyä tehdä montaa asiaa samanaikaisesti.

Kielten opiskelu oli ennen kallista, sillä sitä varten piti etsiä yksityisopettaja tai ostaa kirjoja itseopiskelua varten. Nykyään netissä on saatavilla monia lähteitä ja kieltenopiskelusovelluksia, jotka ovat täysin ilmaisia. Esimerkiksi Duolingo on ilmainen sovellus, jossa voit valita jopa 35 kielen väliltä. Aloita siis opiskelu tänään ja voit jo harjoitella seuraavaa lomaasi varten!

Aloita urheilurutiini

Yksi parhaista (ja terveellisimmistä!) harrastuksista on liikunnan aloittaminen. Moni uskoo, että urheiluharrastus vaatii aina suuria rahasummia. Käytännössä urheilu voi olla täysin ilmaista. Et välttämättä tarvitse kalliita kuntosalijäsenyyksiä tai kotitreenivälineitä. Monet treeniliikkeet, kuten lankut, leuanvedot, kyykyt ja punnerrukset voi tehdä ilman erityisiä välineitä.

Voit myös avata Youtuben, ja löydät tuhansia treenivideoita aina HIIT-treeneistä joogaan ja tanssitunteihin.

Ryhdy vapaaehtoiseksi

Vapaaehtoistyö on yksi palkitsevimmista harrastuksista. Eikä se maksa mitään muuta kuin aikaasi! Se ei ainoastaan tuo hyvää oloa muiden auttamisesta, vaan voit myös oppia jotakin uutta ja löytää samalla uusia ystäviä. Pandemian alusta alkaen mielenterveys ja hyvinvointi ovat olleet tärkeitä keskustelunaiheita, ja muiden auttaminen on nyt tärkeämpää kuin koskaan.

Tutkimuksen mukaan vapaaehtoistöitä tekevät henkilöt ovat tyytyväisempiä elämäänsä, ja tulevat ajan myötä entistä onnellisemmiksi.

Voit ulkoiluttaa koiria paikallisessa eläinsuojeluyhdistyksessä, ilmoittautua vapaaehtoiseksi leipäjonoon tai yksinkertaisesti käyttää joka viikko muutaman tunnin roskien keräämiseen naapurustostasi.

Opi uusia kokkaustaitoja

Ruuanlaiton osaaminen on aina hyödyllistä – ja sillä on herkulliset tulokset! Milloin viimeksi kokkasit jotakin täysin uutta? On olemassa lukemattomia erilaisia lähteitä, joissa voit tutustua uusiin ja jännittäviin resepteihin. Kokkaus on myös harrastus, joka auttaa sinua oppimaan jotakin uusista kulttuureista ja myös syömään terveellisemmin. Vaikka nauttisit ravintoloissa käymisestä, kotona ruuan laittaminen voi joskus olla todella hauskaa (ja se auttaa sinua säästämään rahaa!). Koska joudut keskittymään vain yhteen tehtävään kerrallaan, se auttaa myös rentoutumaan ja keskittämään ajatukset pois kaikesta muusta.

Meditoi

Meditaatio on hyvä tapa yhdistää mieli ja keho sekä löytää lisää tasapainoa elämään. Parasta on se, että meditaatiota voi sen helppouden ansiosta tehdä lähes missä vain, milloin tahansa. Päivittäinen meditointi vähentää tutkitusti stressiä ja ahdistusta sekä lisää keskittymiskykyä. Aloittaaksesi meditoinnin voit kokeilla lyhyitä, ohjattuja ja puhuttuja meditaatioita tai ladata meditaatiosovelluksen, kuten esimerkiksi InsightTimer.

On lukematon määrä ilmaisia harrastuksia, jotka lisäävät onnellisuutta, opettavat uusia taitoja ja kehittävät uraasi. Tärkeintä on miettiä, mistä oikeasti nautit ja mikä inspiroi eniten. Löydät varmasti jotakin, mikä tekee päivistäsi hauskempia ja antaa sinulle uuden oppimisen iloa.

16.11.2021

Aiheeseen liittyvät artikkelit