5 kaupunkimatkakohdetta tälle keväälle

5 kaupunkimatkakohdetta tälle keväälle

Kevät on melkein täällä! Aurinko alkaa lämmittää, vihreä nurmikko pilkistää kinosten alta ja kevään ensimmäiset leskenlehdet puhkeavat kukkaan. Kevät onkin täydellistä aikaa tutustua uusiin kaupunkeihin ja nauttia Euroopan kauneimmista matkakohteista. Silloin matkakohteissa on myös vähemmän muita turisteja, ja hinnat ovat kesän sesonkiaikaa edullisempia.

Kaipaatko inspiraatiota sopivista matkakohteista?

Tässä 5 vinkkiämme Euroopan parhaista kaupungeista, jonne kannattaa suunnata keväällä.

Palermo, Italia

Palermo, Italia

Etelä-Italiassa sijaitseva Palermo on Sisilian alueen pääkaupunki ja täydellinen matkakohde niille, ketkä kaipaavat jo hieman enemmän aurinkoa ja D-vitamiinia. Palermo tunnetaan leudon lämpimästä ilmastosta, värikkäästä katukuvasta, korkeista palmupuista ja barokin ajan arkkitehtuurista. Kaupunki on täynnä historiaa, uskomatonta arkkitehtuuria ja kauniita maisemia.

Sisilian reissuun kuuluvat ehdottomasti vierailut upeissa kirkoissa ja Unescon maailmanperintökohteissa sekä kauniiden patsaiden ja torien ihastelu. Vaikka moni nauttiikin Italian reissullaan herkullisista pastoista ja pizzoista, ei kaupungissa kannata unohtaa myöskään Sisilian kuuluisia katuruokia.

Amsterdam, Alankomaat

Amsterdam, Alankomaat

Alankomaiden pääkaupunki Amsterdam on tunnetusti yksi Euroopan kauneimmista kaupungeista. Kevät on mitä täydellisintä aikaa vierailla Amsterdamissa, sillä kaupunki on silloin rauhallisempi ja edullisempi kohde muihin vuodenaikoihin verrattuna.

Amsterdamissa on mieletön määrä vaihtoehtoja aktiviteeteiksi: vaeltele Amsterdamin kiehtovilla ja kapeilla kujilla, nauti kanaaliristeilystä veneellä tai vieraile Van Gogh -museossa. Tai tee kuten paikalliset, ja tutustu kaupunkiin pyörän selästä! Amsterdamista voit tehdä päiväretken upeaan Keukenhofiin, joka on yksi maailman suurimmista kukkapuistoista.

Budapest, Unkari

Budapest, Unkari

Budapest on kuvauksellinen kaupunki, jossa viihtyy minä tahansa vuodenaikana. Erityisen kiehtova se on kuitenkin keväisin, jolloin voi nauttia mukavasta säästä ja alkuvuoden festivaaleista. Esimerkiksi huhtikuussa järjestetään Budapest Spring Festival, joka on Unkarin suurin vuosittainen kulttuuritapahtuma. Siellä voit nauttia musiikkikonserteista, tanssiesityksistä ja monista muista kiinnostavista elämyksistä.

Budapestissä kannattaa lisäksi nähdä ainakin Széchenyin kylpylä, Budan linna, Unkarin parlamenttitalo ja Vajdahunyadin linna.

Dubrovnik, Kroatia

Dubrovnik, Kroatia

Tämä keskiaikainen kaupunki tunnetaan myös nimellä ”Adrianmeren helmi”. Viime vuosina Dubrovnik on kasvattanut huimasti suosiotaan kroatialaisena matkakohteena. Mikäli haluaa välttää kesän pahimmat turistirysät, kannattaa Dubrovnikissa ehdottomasti vierailla huhtikuussa tai toukokuussa.

Kaipaapa sitten kaupungin vilskettä tai luonnon rauhaa, voi Dubrovnikista löytää molemmat: rantoja, upeaa luontoa ja historiallisen vanhan kaupungin alueen, joka on ollut Unescon maailmanperintökohteiden listalla jo vuodesta 1979. Reissun aikana kannattaa kävellä kahden kilometrin pituinen reitti kaupunkia kiertävällä muurilla, jonka varrelta avautuu henkeäsalpaavan upea näkymä siniselle merelle.

Porto, Portugali

Porto, Portugali

Kaipaatko laiskoja päiviä rannalla sekä kauniita iltoja paikallisesta viinistä ja vaaleanpunaisesta auringonlaskusta nautiskellen? Silloin Porto on täydellinen valinta.

Portugalin toiseksi suurin kaupunki sijaitsee maan pohjoisosassa. Porto on kaunis paikka täynnä hauskoja pikkukatuja ja värikkäitä rakennuksia. Parhaiten Porto tunnetaan maailmankuulusta viinistään, mutta Porto sopii jokaiselle rauhallisemmasta ja autenttisemmasta matkakohteesta haaveilevalle.

Vierailun arvoisia nähtävyyksiä ovat Dom Luís I Bridge, Palacio da Bolsa ja Santo Ildefonson kirkko.

15.03.2022

Aiheeseen liittyvät artikkelit