7 parasta matkakohdetta tänä kesänä

7 parasta matkakohdetta tänä kesänä

Kun elämää on jo yli vuosi takana COVID-19 -viruksen kanssa, alkaa tunnelin päässä näkyä valoa. Rokotettujen ihmisten määrän noustessa ja yhä useampien maiden avatessa rajojaan, kansainvälinen matkustaminen on vihdoin tekemässä paluutaan. Monille meistä viimeisimmästä ulkomaan reissusta on jo pitkä tovi, joten rentouttava loma on varmasti sellaista, josta me kaikki haaveilemme.

Ja mikä olisikaan parempi aika matkustaa kuin kesä, jolloin sää on mitä parhain lähes kaikkialla maailmassa? Vaikka asiat eivät olekaan vielä täysin normaalilla tolalla, on turvalliselle lomamatkalle silti jo monia vaihtoehtoja.

Etkö osaa päättää, minne oikein matkustaisit? Nämä 7 kaunista kesäkohdetta antavat sinulle runsaasti inspiraatiota.

Kreikka

Kreikka

Kreikka on kuuluisa henkeäsalpaavista maisemistaan ja lukemattomista saaristaan. Toukokuussa maa käynnisti virallisesti turistisesonkinsa vuodelle 2021 sekä avasi uudelleen rantansa ja museonsa vuoden kestäneiden rajoitusten jälkeen. Koska Kreikka on jo jatkanut lentojaan kaikille suurimmille lentokentilleen, on helppoa matkustaa jollekin maan uskomattomista saarista, kuten Corfulle, Mykonokselle tai Santorinille. Kreikka toivottaa tervetulleeksi kaikki matkustajat, joilla on rokotustodistus tai negatiivinen koronatestitulos viimeisen 72 tunnin ajalta.

Kroatia

Kroatia

Historiallisia kaupunkeja, kirkkaan sinistä vettä ja lämpimiä kesäöitä… kuulostaa hyvältä, eikö totta? Kroatia on yksi koko Euroopan kauneimmista maista, täynnä uskomatonta rannikkoa, vesiputouksia ja kivikaupunkeja. Se on myös paikka, jossa voit viettää paljon aikaa luonnossa ja matkustella itsenäisesti. Kaikki tämä tekee Kroatiasta täydellisen valinnan ensimmäiselle matkallesi koronapandemian jälkeen.

Islanti

Islanti

Islanti on maa täynnä vaihtuvia maisemia aina sinisistä laguuneista kuumiin lähteisiin ja karuihin vuonoihin. Se on ihanteellinen paikka molempiin – lyhyelle viikonloppulomalle tai pidemmälle reissulle. Koska Islannin väestömäärä on pieni, vain 340 000 ihmisen suuruinen, Islanti sallii matkustamisen kaikille, jotka eivät ole kontaktissa liian monen ihmisen kanssa. Saapuessa Islantiin on kaikkien matkustajien esitettävä rokotustodistus tai negatiivinen koronatestitulos.

Portugali

Portugali

Portugali on yksi eniten vierailluista maista koko Euroopassa, sillä matkakulut ovat yleensä edulliset, maa on täynnä muinaista historiaa ja se on tietysti tunnettu kauniista rannoistaan. Tässä aurinkoisessa, lukuisten kuvankauniiden kaupunkien ja idyllisen ilmaston maassa on tällä hetkellä yksi alhaisimmista koronavirustartuntamääristä Euroopassa. Se saavutettiin neljä kuukautta kestäneellä täydellä sulkutilalla. Jatkossa kaikkien Portugaliin matkustavien täytyy esittää negatiivinen koronavirustestitulos.

Georgia

Georgia

Etsitkö viiniin ja ruokaan liittyvää pakomatkaa arjesta? Vai uniikkia seikkailua kauniissa luonnossa? Georgiasta löydät molemmat. Kesä on ehdottomasti parasta aikaa vierailla tässä ystävällisten ihmisten maassa, etenkin jos suunnittelet matkustelua ympäri vuoristoisia alueita ja upeita kanjoneita. Kaikkien maiden kansalaiset voivat matkustaa Georgiaan, mikäli esittää todistuksen koronarokotuksesta.

Kypros

Kypros

Kypros on saari, jonka pitäisi todellakin olla matkakohdelistallasi. Arkeologisista raunioista vilkkaisiin lomakeskuksiin ja suussa sulavaan, perinteiseen ruokakulttuuriin, tämä monipuolinen maa tarjoaa jotakin kaikille. Koska kesäkuukaudet ovat kuivia ja lämpimiä, se on ihanteellista aikaa nauttia Kyproksen monista rannoista. Tämä maa toivottaa nyt tervetulleeksi rokotetut matkailijat ja on poistanut sekä karanteeni- että koronatestausvaatimukset kaikilta, jotka ovat saaneet jo koronarokotteen.

Thaimaa

Thaimaa

Haluaisitko matkustaa jonnekin hieman kauemmas? Thaimaa on uskomaton maa, joka on tunnettu maistuvasta katuruuasta, eksoottisesta kulttuurista ja herkullisista cocktaileista. Se aloitti juuri nelitasoisen suunnitelmansa toivottaa turistit takaisin tervetulleiksi ja vähentää koronarajoituksia. Heinäkuun ensimmäisestä päivästä lähtien osa Thaimaan alueista ei enää vaadi karanteenia niiltä matkustajilta, jotka ovat saaneet rokotteensa.

Älä unohda tarkistaa sääntöjä ja rajoituksia matkakohteessasi ennen matkan varausta. Jotta pysyisit turvassa, noudata myös viranomaissuosituksia ja huolehdi tarvittavista varotoimenpiteistä, kuten maskin käyttämisestä ja turvavälien pitämisestä.

HAE LUOTTOA

09.06.2021

Aiheeseen liittyvät artikkelit