Kuinka valmistella koti syksyyn

Kuinka valmistella koti syksyyn

On jälleen se aika vuodesta. Lapset palaavat kouluihin, päivät lyhenevät ja lehdet alkavat punertaa. Vaikka syksy on hyvää aikaa lähteä ulos kävelylle ja nauttia kauniista luonnosta, se tarkoittaa samalla myös sisällä vietetyn ajan lisääntymistä. Joten jos et ole vielä ehtinyt, niin nyt on täydellinen aika alkaa valmistella taloasi tai asuntoasi kylmempiä kuukausia varten. Parilla pienellä muutoksella voit muuntaa asuntosi kodikkaaksi paikaksi, jossa tekee mieli vain rentoutua sohvalla ja nauttia kuppi kuumaa teetä.

Tässä muutamia yksinkertaisia ideoita kotisi valmisteluun syksyä varten.

Aloita suursiivouksella

Uusi vuodenaika – uusi alku. Kaikki ovat kuulleet kevätsiivouksesta, mutta oletko koskaan tehnyt syyssiivousta? Niin, siivous ei ehkä ole kaikista hauskin tapa viettää viikonloppua, mutta se on silti tehtävä. Terveysasiantuntijoiden mukaan koti kannattaisi siivota perinpohjaisesti kaksi kertaa vuodessa – keväällä ja syksyllä. Olemme viettäneet kesällä paljon aikaa ulkona nauttimassa säästä ja ulkoaktiviteeteista. Kun syksy on aivan kulman takana, on korkea aika kääriä hihat, tehdä kodin suursiivous ja nauttia terveemmästä sekä piristävämmästä ympäristöstä.

Järjestele kaapit

Ellet suunnittele ulkomaan matkaa lähiaikoina, on luultavasti aika hyväksyä se tosiasia, ettet tule tarvitsemaan kesävaatteitasi hetkeen. Aloita käymällä läpi kaikki omistamasi vaatteet. Jos joukossa on jotakin sellaista, jota et koskaan käytä, voi olla hyvä idea hankkiutua siitä eroon ja tehdä tilaa uusille asioille. Vaatteiden poisheittämisen sijaan voit myydä ne tai lahjoittaa hyväntekeväisyyteen.

Saatat joutua tekemään tilaa myös keittiön komeroihin. Epäjärjestelmällinen keittiö voi aiheuttaa ongelmia, vaikka et kokkaisikaan kovin usein. Ja lisäksi, jos et löydä etsimääsi kaapista, tuhlaat luultavasti rahaa turhiin ylimääräisiin aineksiin. Joten käytä muutama tunti aikaasi ja heitä pois ne kuivatuotteet, joiden parasta ennen -päiväys on jo mennyt ja hankkiudu eroon niistä tuotteista, joita et juuri käytä.

Ota koristeet esiin

Ei tarvitse odottaa jouluun asti voidaksesi koristella kotisi! Syksyn tuominen kotiin ei tarkoita koko asunnon uudelleen sisustamista – riittää, että lisäät muutamia pieniä yksityiskohtia ja sisustuselementtejä. Tähän vuodenaikaan sopivat lämpimät ja kullansävyiset värit. Voit lisätä erilaisia punaisen, oranssin tai keltaisen sävyjä kotisi teemasta riippuen. Äläkä unohda kaivaa pehmeitä vilttejä ja tyynyjä esiin.

Haluatko saada kotiisi äärimmäisen syksyisen tunnelman? Hanki muutama tuoksukynttilä. Ne ovat helpoin tapa lisätä kotiin lämpöä ja kodikkuutta.

Remontoi

Muistatko ne kodin kunnostustyöt, joita olet siirtänyt aina vain uudelleen? Syksy on asioiden hoitamisen aikaa. Nyt saattaa olla paras hetki hankkia unelmiesi keittiö tai remontoida makuuhuone, varsinkin jos käytössäsi on tiukempi budjetti. Koska kodin remontointitöiden kysyntä laskee syksyisin, urakoitsijat ovat paremmin tavoitettavissa. Sinun kohdallasi se voi tarkoittaa alhaisempia kustannuksia ja lyhyempiä odotusaikoja. Nyt kun useimmat ihmiset ovat palanneet töihin ja lapset kouluihin, kaikki remontointityö voidaan hoitaa päivän aikana ketään häiritsemättä.

Lisää valaistusta

Kaunis valaistus voi todellakin muuttaa koko huoneen. Kun päivät lyhenevät ja illat pimenevät, tarvitsemme muita keinoja lisätäksemme valon määrää kodissamme. Mieti vaikkapa pöytä- ja lattialamppujen lisäämistä tavallisten kattolamppujen lisäksi. Jos sinulla on puutarha, älä unohda ulkovalaistusta. Jopa jokin yksinkertainen valonlähde, kuten LED-lyhty tai valoköynnös, voi todella saada puutarhasi eloon.

Syksy voi olla ihmeellistä aikaa – jos kotisi on valmis siihen. Hyödynnä näitä yksinkertaisia ideoita ja päivitä kotisi uuteen uskoon, niin voit tuntea lämpöä ja kodikkuutta kylmempien päivien koittaessa.

16.09.2021

Aiheeseen liittyvät artikkelit