Helpot keinot säästää rahaa tänä kesänä

Helpot keinot säästää rahaa tänä kesänä (ja pitää silti hauskaa)

Kaikki rakastavat kesää. Pitkiä, aurinkoisia päiviä, reissuja tien päällä ja loputtomia grilli-iltoja – kaikki tämä tekee siitä vuoden odotetuimman ajanjakson. Kesä voi kuitenkin olla myös yksi vuoden kalleimmista ajanjaksoista. Nyt kun kaikki alkaa pikkuhiljaa jälleen avautua, kaikki meistä haluaa vain lähteä ulos ja tehdä jotakin hauskaa. Kaikki tästä aiheutuneet kulut saattavat kuitenkin alkaa kasautua. Ennen kesäsuunnitelmien tekoa kannattaakin ottaa hieman takapakkia ja miettiä, kuinka ne vaikuttavat budjettiisi.

Hyvä uutinen on, että pienillä teoilla voit pitää menosi kurissa. Sinun tarvitsee vain tehdä hyvä suunnitelma ja muistaa kotiläksysi. Tulet yllättymään, kuinka paljon voitkaan säästää!

Tässä on 4 vinkkiä, kuinka voit säästää rahaa samalla kun nautit kesästä.

Löydä sisäinen huippukokkisi

Kuinka säästää rahaa ulkona käydessä? Kutsu perheesi ja ystäväsi luoksesi syömään! Kotona syöminen on yksi nopeimmista tavoista säästää rahaa. Me kaikki tiedämme, että mukava ilta ravintolassa voi tarkoittaa monen päivän palkan syömistä ja juomista. Joten sen sijaan, että menisit ulos ravintolaan syömään, harkitse ruuanlaittoa itse.

Tärkeä osa ruuanlaiton lisäämistä kotona, on aterioiden suunnittelu etukäteen. Tiesitkö, että heitämme pois keskimäärin 40 % ruuasta, jonka olemme ostaneet? Turhien asioiden ostamisen sijaan voit suunnitella ostoslistan ennen kauppaan menoa ja ostaa ainoastaan niitä asioita, mitä tarvitset. Tulet näkemään huikeita tuloksia ajan kuluessa!

Aloita työmatkapyöräily

Tekemällä pieniä muutoksia paikasta toiseen liikkumiseen, voimme säästää huomattavasti rahaa. Jos sinulla on pyörä etkä asu liian kaukana työpaikastasi, harkitse matkaan kuluvan polttoaineen säästämistä ja ala pyöräillä töihin. Kesäkuukaudet ovat siihen parhaita, kun sää on suurimman osan aikaa aurinkoinen ja lämmin. Pyöräilyn hyödyt autolla ajoon verrattuna ovat loputtomat. Rahan säästämisen lisäksi se auttaa sinua pysymään terveenä ja tekee samalla hyvää ympäristölle. Ja pyöräilyhän on yksinkertaisesti myös todella hauskaa! Saat niin paljon treeniä, että saatat jopa harkita peruvasi kuntosalijäsenyytesi kesän ajaksi ja säästäväsi vielä lisää!

Etsi tarjouslomia

Kesä on hyvää aikaa matkustella ja löytää uusia, upeita paikkoja. Mutta älä unohda tehdä läksyjäsi ja varmistaa, että olet löytänyt parhaat mahdolliset tarjoukset ennen matkan varausta. Jos sinulla on aikaa, ole joustava matkustuspäiviesi kanssa ja yritä löytää kaikkein edullisin tapa päästä päämäärääsi. Se saattaa tarkoittaa keskellä viikkoa olevien lentojen varausta, kun hinnat ovat edullisimmillaan, tai ajamista lentämisen sijaan.

Toinen vaihtoehto on etsiä all inclusive -lomapaketti, joka sisältää niin lentoliput, hotellin kuin ateriatkin. Se voi auttaa sinua säästämään huomattavasti ruuasta, juomista ja ajanvietteestä.

Mikäli varaat mieluummin itse oman majoituksesi, vältä hotellissa majoittumista. Harkitse sen sijaan asunnon vuokrausta, mikä on tavallisesti edullisempaa. Löydät runsaasti vaihtoehtoja Booking.com ja Airbnb-sivustoilta.

Avaa säästötili kesän menoille

Rahan säästämisessä on kyse suunnittelusta. On tärkeää aloittaa asettamalla tavoite ja päättämällä, mitä varten tarkalleen ottaen haluat säästää. Lomamatka? Road trip ystävien kanssa? Kodin remontointi? Vaikka sinulla olisi jo toinen tili säästöjä varten, saatat haluta avata vielä toisen erityisesti kesää varten. Sen avulla on helpompi seurata tavoitteesi edistymistä ja tehdä siitä helpommin tavoitettavan tuntuinen. Sen sijaan, että siirtäisit rahaa säästötilillesi kuukausittain, yritä säästää viikoittain. Näin kerrytät säästöjä nopeammin ja pysyt motivoituneempana. Pysy johdonmukaisesti tavoitteessasi ja tulet yllättymään tuloksista!

Kun hieman mietit ja suunnittelet etukäteen, voit pitää kesäbudjettisi helposti kurissa. Seuraa näitä helppoja vinkkejä ja tee kesästäsi edullisempi – luopumatta hauskan pitämisestä!

HAE LUOTTOA

28.06.2021

Aiheeseen liittyvät artikkelit