Matkalaina

Matkalainalla arkea pakoon

Paahtava auringonpaiste ruskettuneella iholla, suolainen merivesi, mukavan lämmin tuulenvire illallispöydässä… Pitkän ja uuvuttavan syksyn tai talven jälkeen ei ole rantaloman voittanutta. Auringon poltteesta nauttiessa ja altaalla tai rannalla rentoutuessa arki tuntuu kaukaiselta ajatukselta. Varsinkin etätöitä tehdessä kiire ja työhuolet voi olla vaikea unohtaa vapaalle vaihtaessa, joten kauas kotoa erilaisiin maisemiin matkustaessa tuntuu usein helpommalta unohtaa arjen stressi loman ajaksi.

Oli suunnitelmissasi sitten kahden viikon reissu Aasiaan tai pidennetty viikonloppu Etelä-Eurooppaan, vaatii loma aina pientä budjetointia. Niin itse matkanteko kuin matkakohteessa lomailukin voivat tilanteesta riippuen kustantaa yllättävän suuriakin summia, mikäli matkakohteessa haluaa päivittäin käydä katsomassa nähtävyyksiä, kokea aktiviteetteja ja syödä ulkona. Toisaalta loman vietto neljän seinän sisällä eineksiä syöden tuskin tuntuisi edes lomalta, joten tiukemmassa tilanteessa kannattaa mieluummin hakea rennon reissuelämän mahdollistava matkalaina.

Matkalaina avuksi koko lomalle

Kun löydät hyvät lentoliput tai upean äkkilähtödiilin, kannattaa toimia nopeasti. Mikäli säästöpossun pohjalla pyörii lähinnä pölyhiukkasia, voi matkaluotto olla hyvä idea. Matkalainalla maksat helposti niin lento-, laiva- ja junaliput sekä erilaiset majoitukset, jolloin voit keskittyä itse matkan suunnitteluun sen sijaan, että stressaisit rahoituksen järjestymistä. Varsinkin äkkilähtöjen kohdalla on jopa välttämätöntä toimia nopeasti, eli ostaa sopivat liput ensimmäisenä. Matkalainaa voit sitten rauhassa omaan tahtiisi lyhentää tai maksaa vaikka heti seuraavassa kuussa pois.

Ennen matkaa voi joutua tekemään myös muita hankintoja, kuten rokotukset, vakuutukset, viisumit, uudet matkalaukut ja rinkat. Matkaluoton avulla rahoitat kaikki reissuusi oleellisesti kuuluvat kustannukset, minkä lisäksi voit myös hieman hemmotella itseäsi. Jos esimerkiksi suunnittelet pyöräretkeä Ranskaan tai vaellusta Norjaan, voit matkalainan avulla hankkia sen hieman paremman ja hintavamman urheiluvarusteen. Loma tuntuu varmasti mukavammalta, kun teltta ei vuoda.

Matkaluottoa ei kuitenkaan aina tarvitse käyttää matkan maksamiseen, vaan voit hakea lainaa myös lomailua varten ja maksaa sillä esimerkiksi erilaiset retket, aktiviteetit ja ruokailut. Usein loman aikana meneekin jopa enemmän rahaa, kuin mitä lentoliput ja hotelliyöt alun perin maksoivat. Hakemalla lainaa matkaa varten ei paikan päällä tarvitse pohtia, riittääkö matkabudjetti tänään ravintolaillalliseen tai voiko koko perhe mennä vesipuistoon.

Yhdessä perheen tai ystävien kanssa koetut lomamuistot ovatkin monen mielestä kultaakin kalliimpia eikä niiden arvoa voi rahassa mitata, joten reissussa ei kannata liikaa pihistellä. Lomalainan avulla voit kokea unelmiesi loman, johon ei välttämättä muuten olisi pelkkien säästöjen turvin varaa. Miltä kuulostaisi polttarireissulle lento ensimmäisessä luokassa, tai häämatkalla majoittuminen sviitissä? Tällaisia kokemuksia varten kannattaa ehdottomasti huolehtia puitteista, jotta pitkään odotettu kerran elämässä -kokemus ei jää päällimmäisenä mieleen kehnosta sängystä johtuneista huonoista yöunista.

Voit joko nostaa koko lainan ennen lomaa, tai hakea lainaa loman aikana. Mikäli rahantarve pääsee yllättämään paikan päällä, auttaa matkalaina kiperissä tilanteissa. Hätätapauksissa joustava matkaluotto auttaa siis myös yllättävien lääkärikulujen kanssa, jotka täytyy tyypillisesti maksaa ensin omasta lompakosta ja hakea myöhemmin takaisin vakuutuksesta.

Ajattele rahaa uudella tavalla!

Monefit Creditline auttaa sinua!

Hae nyt!