Ystävänpäivän perinteet ympäri maailman

Ystävänpäivän perinteet ympäri maailman

Ystävänpäivä on rakastettu juhla ympäri maailman. Ystävänpäivän juuret ovat hämärän peitossa, mutta uskotaan, että se on saanut alkunsa antiikin Roomasta, jossa sitä kutsuttiin Lupercaliaksi. 400-luvun lopulla juhla korvattiin virallisesti ystävänpäivällä ja “Valentine’s day” sai nimensä rakastavaisen suojelupyhimyksen mukaan.

Nykyään ystävänpäivänä ihmiset antavat toisilleen kortteja, kukkia, suklaata ja muita lahjoja.

Monet maat kuitenkin ovat lisänneet juhlaan oman säväyksensä omia perinteitään noudattaen. Kerromme, miten rakkauden päivää vietetään ympäri maailman, jotta voisit kenties keksiä uusia ideoita tulevalle ystävänpäivällesi!

Japani

Japanissa ystävänpäivää vietetään kahdella eri päivämäärällä. Naiset avaavat pelin antamalla lahjoja 14. helmikuuta. Kuukautta myöhemmin, 14. maaliskuuta, miehet tekevät vastaavasti samoin.

Naiset antavat yleensä miehille joko: giri choco– tai hon-mei-tyyppistä suklaata. Giri-choco-suklaata annetaan ei-romanttisessa merkityksessä ystäville ja kollegoille. Hon-mei on usein naisten itse valmistamaa ja tarkoitettu poikaystäville ja aviomiehille. Maaliskuun 14. päivänä miehet palauttavat palveluksen vielä upeammilla lahjoilla ja suklailla.

Saksa

Saksassa ystävänpäivää juhlitaan antamalla lahjaksi kukkia, suklaata ja possunmuotoisia lahjoja. Siat edustavat onnea ja himoa Saksassa, joten possuteemaisten suklaiden, kuvien ja koristeiden antaminen rakkaille on yleistä ystävänpäivänä.

Saksalaiset juhlivat ystävänpäivää myös tekemällä sydämenmuotoisia pipareita, joihin on kirjoitettu romanttisia viestejä.

Ranska

Ranskaa pidetään yhtenä maailman romanttisimmista matkakohteista, joten ei ole yllätys, että Ranskassa romanttisen ystävänpäivän juhlimiselle on pitkät perinteet.

Eräistä toisista maista poiketen ranskalainen ystävänpäivä on varattu ainoastaan rakkaille. Tämä tarkoittaa, että kaverien ja kollegojen on turha odottaa lahjoja tai sydänkortteja. Pariskunnat viettävät ystävänpäivää ruokaillen ja pieni lahoja vaihdellen.

Saint Valentinin kylässä järjestetään vuosittain myös kaksipäiviäset festivaalit, joissa nähdään näyttelyitä, kävelyitä ja kynttiläillallisia.

Brasilia

Koska helmikuu on varattu karnevaalille, brasilialaiset viettävät Dia dos Namoradosia (rakkaiden päivää) ystävänpäivän sijasta. Dia dos Namoradosia vietetään kesäkuun 12. päivä häiden suojelupyhimyksen, pyhän Antonioksen, kunniaksi. Pariskunnat viettävät päivää kivojen illallisten, kukkien ja lahjojen merkeissä. Lisäksi ympäri maan nähdään erilaisia musiikkifestivaaleja ja tanssiesityksiä.

Filippiinit

Filippiineillä kukat tai lahjat eivät riitä. Viime vuosien aikana suuriin massahääseremonioihin osallistumisesta on tullut suosittua. Tästä syystä helmikuun 14. on koko maan suosituin vuosipäivä. Valtio myös tukee seremonioita niille pareille, joilla ei ole varaa omiin häihin. Pakettiin kuuluu jopa kakku, kukkia sekä hääsormukset.

Monefit toivottaa kaikille hyvää ystävänpäivää!

HAE LUOTTOA

09.02.2022

Aiheeseen liittyvät artikkelit